Jerri Loikkanen vaihtoi infran talotekniikkaan

TOAS Jerri LoikkanenJerri Loikkanen vaihtoi alalta toiselle, kun aloitti 22.5. talotekniikkayritys Aren strategiajohtajana. Aiemmin hän työskenteli sähkönsiirtoyhtiö Carunassa ja Fortumissa strategiaan ja liiketoiminnan kehitykseen liittyvissä tehtävissä.
”Talotekniikka on kiinnostava toimiala. Isot megatrendit, kuten kaupungistuminen ja energiatehokkuus tuovat uusia mahdollisuuksia. Digitalisaatio etenee, toimiala konsolidoituu ja asiakkaiden odotukset muuttuvat. Koko ajan tapahtuu, mistä pidän paljon.”
Lisäksi Loikkanen pitää Aren kasvuhakuisuudesta. Hänestä hallittua kasvua hakevassa yrityksessä on mukava olla töissä.
”Are on toimialan paras brändi. Yhtiötä on kehitetty systemaattisesti, ja se on nyt aivan eri näköinen yritys kuin vielä viisi vuotta sitten. Muutos näkyy ihmisissäkin: jalat ovat maassa, tavoitteet pilvissä ja asioita viedään aktiivisesti eteenpäin.”
Loikkasen tehtäviin strategiajohtajana kuuluu kannattava kasvu ja liiketoiminnan tukeminen tuon tavoitteen saavuttamiseksi.
”Uskon, että digitaalisaa tiosta on mahdollista saada sekä kasvua että tehokkuuden parantumista. Globaalisti rakentaminen on toiseksi vähiten digitalisoitunut ala, vain maatalous tulee sen jälkeen. Alana olemme tässä alkutaipaleella. Hyvissä asemissa on Aren kaltainen yritys, joka on jo lähtenyt kehittämään omia digipalveluitaan hyvissä ajoin. Arella on jopa oma kiinteistö alan digitalisaatiota mielestäni hyvin kuvaava termi: digitalosaatio.”
Kasvua on Loikkasen mukaan saavutettavissa myös siitä, että koko talotekniikka-ala kasvaa. Lisäksi hän uskoo, että mahdollisuuksia voi tarjota myös alan etenevä konsolidoituminen: yritysostoja harkitaan erikoisosaamisen tai maantieteellisten perusteiden pohjalta.

  • Jerri Loikkanen
  • Syntynyt 1975 Helsingissä, asuu Helsingissä
  • MBA, Helsingin kauppakorkeakoulu, 2000
  • Strategiajohtaja, Are, 22.5.2017–
  • Liiketoiminnan kehitystehtävät, Caruna, 3/2014–5/2017
  • Työskennellyt lisäksi Fortumissa ja Accenturessa
  • Harrastaa tennistä, golfia, hiihtoa ja laskettelua, muuten vapaa-aika kuluu kahden tyttären harrasteissa

Teksti Merja Mannila
Kuva Are