Kokeile kuukausi maksutta

Juha Tiuraniemi vaihtoi kauppakeskukset valkotakkiympäristöön

Kiinteistösektorilla nähtiin syyskuun puolivälissä kiintoisa toimialaloikka, kun pitkän linjan kauppakeskusmies Juha Tiuraniemi vaihtoi Colliers International Finlandin HUS-Kiinteistöjen toimitusjohtajuuteen. Molemmissa toimenkuvien keskiössä on palveluliiketoimintaosaamisen ja laadun kehittäminen.

Olet tehnyt työuraa kauppakeskuspuolella. Mikä HUSissa veti puoleensa?

HUS on Suomen johtava sairaalakiinteistöpalvelujen tuottaja. Toimialue on laaja ja jatkuvasti kehittyvä. Kauppakeskusten tavoin myös sairaalaympäristöt ovat vaativia palvelukiinteistökohteita, joissa on laaja asiakaskunta.

Millä tavoin käytännön toimenkuvasi eroaa aiemmasta?

Kummassakin on huolehdittava tekemisen laadusta, tiedon jalostamisesta, osaamisen ja toiminnan kehittämisestä sekä työyhteisön hengestä. Edellisessä työssäni olin kauppakeskustoimintojen vetäjä ja kauppakeskusjohdon esimies. Nyt vastaan HUS-Kiinteistöjen toiminnasta yhtiön hallitukselle sekä johdan johtoryhmää.

Mikä on tavoitteesi 3–5 vuoden aikajänteellä? Millaisia asioita aiot muuttaa?

Haluan, että HUS-Kiinteistöt on jatkossakin hyvän hengen työyhteisö, jossa arvostetaan asiakasta, osaamista ja ammattitaitoa. Olemme aktiivinen ja vastuullinen kehittäjä. Tavoite on vahvistaa yrityksen arvopohjaista kulttuuria ja kehittää toimintaa omistajien, henkilöstön ja asiakkaiden eduksi.

HUS on investoinut ja investoi myös lähivuosina vahvasti kiinteistökantaansa. Miten niistä selvitään vai onko urakka loputon?

Helsinki ja Uusimaa ovat väestöltään kasvavaa aluetta. HUSin nykyinen yli miljoonan bruttoneliömetrin kiinteistökanta on rakennettu eri vuosikymmeninä, joten uudistus- ja korjaustarve on jatkuvaa. Lisäksi teknologia ja asiakastarpeet kehittyvät jatkuvasti. Urakkaa voi kuvata loputtomaksi, mutta pohjimmiltaan kyse on priorisoinnista ja tuottavuudesta – millaisilla ratkaisuilla kokonaisuudesta saadaan irti enemmän ja parempaa.

Millaisen tiimin/organisaation saat johdettavaksesi? Mitkä asiat ovat sinulle esimiehenä tärkeitä?

HUS-Kiinteistöissä on yli 300 hengen osaava joukkue. Liiketoimintayksiköissä ja hallinnossa on hyvät ja kokeneet vetäjät. Esimiehenä minulle ovat tärkeitä sekä ihmiset että numerot ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Motivoitunut ja osaava porukka pystyy yhdessä ratkomaan minkä tahansa haasteen. Johtamisessa kulttuuri, strategia ja organisointi ovat kaikki tärkeitä.

Teksti: Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat