Kokeile kuukausi maksutta

Lehto löysi bisnesbuusterin SRV:stä

Lehto Groupin kaupallisena johtajana elokuussa aloittaneella Toni Kankareella on yli 15 vuoden kokemus kiinteistö- ja rakennusalalta. Aiemmin SRV:n leivissä olleen diplomi-insinöörin urakkana on laittaa uutta potkua Lehto Groupin myyntiin ja hankekehitykseen.

Hyppäät SRV:stä Lehtoon. Mikä siinä veti puoleensa?

Lehto on toimialan uudistaja, jossa on tehty paljon ennakkoluulotonta työtä koko rakennusalan kehittämiseksi, ja tuota työtä on hienoa päästä jatkamaan. Toki myös uudet haasteet ja paikka konsernin johtoryhmässä kiinnostivat yli seitsemän SRV-vuoden jälkeen.

Mikä on keskeinen työsarkasi?

Lehdon kasvuvauhti on ollut yhdeksän vuoden ajan jopa 50 prosenttia vuodessa. Tuossa vauhdissa on haastavaa pitää johtamis- ja seurantamallit liiketoimintaa aidosti tukevina. Työni pääpaino on myyntitoimintojen ja hankekehityksen johtamisessa ja kehittämisessä yli palvelualuerajojen. Lisäksi otan vastuuta hybridihankkeissa, hankkeiden sijoittajamyynnissä, aluekehityshankkeissa ja kaupunkien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Alan suhdanne on kääntymässä selvästi heikompaan. Millaisia paineita se tuo myyntiammattilaiselle?

Olen aina myyntityössä pyrkinyt löytämään asiakkaalle selkeää lisäarvoa. Lehdon toimintamallilla asiakkaalle voi konkreettisesti osoittaa talousohjatun rakentamisen kautta luodun lisäarvon. Aktiivisella asiakkuuksien hoidolla ja eheällä hankekehitysputkella pärjäämme yli suhdanteiden.

Mikä veti aikanaan rakennusalalle?

Tuotantotalouden diplomi-insinöörinä rakennusalalle päätyminen ei ollut itsestäänselvyys. Sattumien summana pääsin keväällä 2003 Lidlin kiinteistöosastolle hankkimaan uusia kauppapaikkoja ja sillä polulla olen edelleen.

Mitkä ovat olleet mieleen jäävimmät projektit?

Mieleenpainuvimmat hankkeet ovat Niittykummun Metrokeskus sekä Keravan keskustan kauppakeskus Karuselli asuntoineen. Ne olivat mielenkiintoisia, monimutkaisia ja haastavia projekteja.

Mitkä periaatteet ovat sinulle tärkeitä esimiehenä?

Pyrin toimimaan johdonmukaisesti ja jäsentämään monimutkaisia kokonaisuuksia selkeästi. En pidä mielipiteitä sisälläni, mutta elämänkokemuksen myötä olen oppinut myös kuuntelemaan ympärillä olevia ihmisiä herkemmällä korvalla. Arvostan hyvää tiimihenkeä ja rehtiä tekemisen meininkiä, joihin varmasti myös urheilutaustani vaikuttaa ja antaa mausteensa.

Toni Kankare

  • Syntynyt 1979 Somerolla
  • Tuotantotalouden DI, Tampereen teknillinen yliopisto, 2003
  • Kaupallinen johtaja, Lehto Group, 2019–
  • Hankekehitysjohtaja, SRV Yhtiöt, 2017–2019
  • Asiakkuusjohtaja, SRV Yhtiöt, 2012–2017
  • Hankekehityspäällikkö, TK Development / TKD Suomi oy, 2009–2011
  • Eri tehtävissä kiinteistöosastolla, Lidl ky, 2003–2009
  • Harrastukset: lenkkeily, kesämökki ja lasten harrastukset

 

Teksti: Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat