Tutkijasielu Nina Flinck hyppäsi kenttätyöhön

Rakennusalan konsulttitalo Vison sai hiljattain uutta asiantuntijavahvistusta, kun Rala ry:ssä muun muassa yritysten johtamisjärjestelmien arvioijana ja rakentamistalouden tutkijana toiminut Nina Flinck siirtyi yhtiöön projektipäälliköksi. Uudessa pestissä hän pääsee yhdistämään teorioita myös käytännöiksi.

Hyppäät tutkimusympyröistä Visoniin projektipäälliköksi. Mikä pestissä veti puoleensa?

Tein jatko-opintoja työn ohessa jo aiemmin ja sitten puolisen vuotta kenttätutkimusta kehitysvaiheen allianssihankkeessa. Visonissa kiehtoi mahdollisuus päästä soveltamaan tutkimustietoa käytännössä ja oppimaan tuloksista lisää. Organisaatioiden, ryhmien ja yksilöiden onnistumisen tukeminen on motivoivaa.

Mitkä ovat keskeisiä vastuualueitasi? Millaisessa tiimissä teet töitä?

Toimenkuvaani kuuluvat yhteistoiminnallisten toteutusmuotojen kehittäminen vaativissa kiinteistö- ja rakennushankkeissa sekä hankinta- ja projektikonsultointi. Parhaillaan teen tarjoajien kyvykkyysarviointeja. Työskentelen päivittäin tuloksiin ja laatuun orientoituneiden pitkän linjan osaajien kanssa. Se on innostavaa.

Rakentamisen laadusta on riittänyt viime vuosina jälleen puhetta. Mitkä ovat sinun mielestäsi sen keskeisiä haasteita?

Laadun tuottamiseen on paljon työkaluja, mutta alalle juurtuneet toimintatavat ja kulttuuri eivät aina mahdollista tavoiteltua lopputulosta. Eri organisaatioiden välillä ja jopa saman organisaation eri projekteissa voi olla iso laatuhajonta. Tarvitaan ihmisiä arvostavaa ja kuuntelevaa johtamista. Ihmiset eivät toimi puhtaan rationaalisesti – kaikessa päätöksenteossa on myös tunne mukana.

Sinulla on varsin monipuolinen työura sekä opiskelu- ja osaamistausta. Missä koet olevasi vahvimmillasi?

Hyödynnän teknistaloudelliseen ajatteluun painottuneessa ympäristössä käyttäytymistieteiden näkökulmia. Hiljaista tietoa on kertynyt myös vuosien mittaan erityyppisissä työtehtävissä.

Nimeä muutama mielenkiintoinen projekti, jossa olet ollut mukana?

Tällä hetkellä olen mukana Helsingin Kruunusiltojen ja Kalasataman raitioteiden hankintakonsultoinnissa. Vuosien takaa jäi mieleen Itä-Viroon toteutettu inkerinsuomalaisten kokoustila aurinkoisine talkoolaisineen ja kulttuurierohaasteineen. Juhlalliset avajaiset kruunasivat sen projektin.