Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi toimialoista nopeimmin

Rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden maaliskuussa 5,0 prosenttia vuotta aiemmasta. Alan palkkasumman kasvu oli päätoimialoista nopeinta yhdessä teollisuuden kanssa. Koko talouden palkkasumma kasvoi 3,3 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi maaliskuussa 6,1 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 0,6 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 5,3 prosenttia.

Kun tarkastellaan koko alkuvuotta, rakentamisen palkkasumma kasvoi tammi-maaliskuussa 3,5 prosenttia vuoden takaisesta. Eri päätoimialoista ainoastaan terveys- ja sosiaalipalveluissa palkkasumma kasvoi alkuvuonna rakentamista nopeammin, 3,8 prosenttia. Koko talouden palkkasumma kasvoi alkuvuoden aikana 1,7 prosenttia.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttavat palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset. Koko talouden osalta palkkasumman kasvu on ollut hidasta vuoden 2012 lopulta lähtien, kun työllisten määrä kääntyi laskuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi toimialoista nopeimmin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat