Uusi opas kulttuurihistoriallisten rakennusten omistajille ja kuntotutkimusten tekijöille
Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten kunnostuksiin ja kuntotutkimuksiin on kaivattu ohjeita ja opastusta, nyt sellainen on saatavilla.

Jyväskylän kaupunki on julkaissut kulttuurihistoriallisten rakennusten omistajille ja kuntotutkimusten tekijöille suunnatun käytännönläheisen oppaan. Siinä kerrotaan, mitä kuntotutkimuksen tulee sisältää ja millaisia pätevyysvaatimuksia sen tekijöille on.
Tämä artikkeli on tilaajille
Kirjaudu sisään
Tilaa printtinä, diginä, yksin tai ryhmässä
Valitse teille sopivin tapa pysyä tiedon tasalla.
Tutustu nyt 3 kk: printti+digi 0 €
Kaikki Rakennuslehden tieto käyttöösi kesän yli ilman sitoumuksia, ole hyvä!
Tätä artikkelia on kommentoitu kerran
Yksi vastaus artikkeliin “Uusi opas kulttuurihistoriallisten rakennusten omistajille ja kuntotutkimusten tekijöille”
Ohje sisältää monilta osin hyvää ohjeistusta. Entisenä kuntotutkijana kuitenkin vaikuttaa siltä, että kuntotukimuksen ja rakennussuojelun tavoitteet on hieman tarpeettomasti sotkettu keskenään.
Kuntotutkimus tähtää aina korjaustarpeen selvittämiseen, ja se taas edellyttää rakennushistoriallisesti arvokkaassa rakennuksessa jokseenkin samat toimenpiteet kuin ilman tätä statusta olevassakin.
Rakennushistoriallisesti arvokkaassa rakennuksessa kysymykseen tulevista teknistaloudellisesti mahdollisista korjaustavoista rajautuvat sitten pois ne, jotka muuttavat rakennusta liiaksi (tai tulevat arvokkaassakin kohteessa kohtuuttoman kalliiksi). Joskus rajautuvat kaikki korjaustavat pois , ja silloin rakennus on korjauskelvoton.