Pohtiessaan uutta suuntaa työuralleen Tarja Kilgast mietti, mikä olisi sellainen ammatti, jossa ikä olisi etu eikä haitta. Yksi selkeästi sellainen on kiinteistöala ja sen sisällä isännöitsijän ammatti.

Työssään pankissa Tarja Kilgast oli tekemisissä asunto- ja kiinteistöyhtiöiden kanssa ja lisäksi hän toimi taloyhtiöiden hallituksissa. Koska isännöinnin teemat sivusivat Kilgastin työtä, hän halusi saada selvemmän käsityksen isännöitsijän ammatista.

Isännöitsijäksi kouluttautuminen onnistui työn ohessa

Kilgast etsi opiskeluvaihtoehtoa, jossa koulutus olisi mahdollista suorittaa kokopäivätyön ohella. Rastor-instituutin Isännöinnin koulutusohjelma oli selvästi kompaktein pakkaus markkinoilla. Opinnot tehtiin työn ohessa, ja koulutuspäivät olivat kahden päivän tiiviinä paketteina joka toinen kuukausi.

Vaatimukset isännöitsijöitä kohtaan kasvavat  

Pelkkä tekninen osaaminen ja talousasioiden hallitseminen eivät enää riitä – modernissa isännöinnissä hyödynnetään teknologiaa ja palvellaan paremmin osakkaita ja asukkaita. ”Koulutuksessa tutuiksi tulivat kiinteistötekniset asiat, taloudenhoito, juridiikka eli lait ja säädökset sekä asiakaspalvelu”, kertoo Kilgast.

Ovi uuteen ammattiin aukesi

Koulutuksen myötä Kilgast innostui isännöitsijän ammatista niin, että siirtyi toimimaan kokopäiväisesti isännöitsijänä ja suoritti myöhemmin Rastor-instituutissa isännöinnin ammattitutkinnon, IAT:n. Koulutus antoi myös vahvan pohjan toimia taloyhtiön hallituksen jäsenenä. ”Taloyhtiön hallituksessa toimiessani on päätöksenteko varmempaa ja helpompaa, kun ymmärrän kokonaisuuden ja tunnen taustat ja lait”, Kilgast vakuuttaa.

Rastor-instituutti tarjoaa työikäisille aikuisille koulutus- ja urapalveluita sekä vauhdittaa yritysten kasvua valmennus- ja työllistämispalveluilla. Isännöinnin koulutusohjelma antaa valmiudet toimia isännöitsijän ammatissa, ja se soveltuu kaikille isännöintialasta kiinnostuneille.

Seuraava aloitus verkossa 5.5.2021

Isännöinnin koulutusohjelma >
Isännöinnin ammattitutkinto IAT >

Lue lisää Rastor-instituutista >

Viimeisimmät näkökulmat