Ilmoitus Ei kommentteja

Nuoret oppivat tekemällä – yhdessä tekemisen meininki samalta kahviautomaatilta

Vahanen on yksi suurimmista suomalaisomisteisista rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatioista. Yhtiö tarjoaa uudisrakentamisen, korjausrakentamisen ja kiinteistöjohtamisen palveluja, rakennusfysikaalisia asiantuntijapalveluja sekä ympäristöpalveluja.

Vahanen talotekniikkapalveluiden toimitusjohtaja Asko Laune ja uudisrakennesuunnittelun projektijohtaja Hannu Lehtonen ovat huomanneet, että usean yksikön yhteistyö sujuu aiempaa paremmin tuomalla ihmiset saman kahviautomaatin ympärille.

Yhtiön talotekniikkapalveluiden toimitusjohtaja Asko Laune ja uudisrakennesuunnittelun projektijohtaja Hannu Lehtonen ovat seuranneet yksiköidensä yhteistoimintaa, henkilöstönsä viihtymistä, työtuloksia sekä asiakaspalautetta ja ovat huomanneet, että usean yksikön yhteistyö sujuu aiempaa paremmin tuomalla ihmiset saman kahviautomaatin ympärille.

Launeen ja Lehtosen mukaan yhdessä tekemisen meininki syntyy vain luontaisen yhteistyön kautta, ei pelkästään määrämuotoisten palaverien, tarkkojen prosessien tai korporaation toimintatapojen avulla.

”Ihmiset kaipaavat kohtaamisia toisensa kanssa työarjen keskellä ja Vahasella tämä toteutuu yksinkertaisesti kahviautomaatilla. Yhteinen kahvikone yhdistää ihmisiä ja siellä ratkotaan asioita ohimennen”, Lehto sanoo.

Suunnitteluprosessissa isossa roolissa on tiedonkulku. Yhtiön arkkitehdit, projektinjohto, talotekniikka ja rakennuspuoli tekevät jatkuvasti yhteistyötä. Prosessiin kuuluu tuhansia sähköposteja, satoja palavereita, liikkumista paikasta toiseen ja jos jostain voi säästää aikaa ja toimia tehokkaammin, on johdon se mahdollistettava.

”Se mihin yleensä menee kymmeniä sähköposteja ja vie kymmenten ihmisten aikaa, kaksi tai kolme henkeä voivat ratkaista asian kymmenessä minuutissa kahvikupin äärellä”, Laune kommentoi.

Nuoret ammattilaiset pääsevät oppimaan tekemällä

Yhtiössä jatkuvasti rekrytoidaan uusia osaajia. Parhaillaankin haussa on tekijöitä talotekniikkaan että uudisrakennesuunnitteluun.

”Haemme ammattilaisia. Ihmisiä, jotka haluavat jatkuvasti kehittyä ja, jotka tekevät asiat loppuun, tuki kyllä annetaan heille. Vaadimme työntekijöiltämme paljon, mutta toisaalta he saavat meillä mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä sekä kaiken tarvitsemansa avun ja ajan yhtiön senioreilta”, Laune kertoo.

” Yhtiössä on toimintamallina palveleva johtaminen, jonka päätavoitteena on mahdollistaa jokaiselle työn tehokas tekeminen”.

”Johdamme edestä. Lisäksi meillä on 24 tunnin sääntö. Se tarkoittaa sitä, että asioihin reagoidaan viimeistään 24 tunnissa, jotta työnyhteisö pysyy vauhdissa”, Laune jatkaa.

Lehtosen mukaan Vahasella nuoret pääsevät tekemään isoja juttuja.

”Meillä nuoret pääsevät vastaamaan oikeasti isoista projekteista. Emme anna heille liian vaikeita tehtäviä, mutta ei liian helppojakaan. Ja näyttöjen kautta pääsee vaativampiin tehtäviin. Tukea on saatavilla aina ja nuoret joka tapauksessa joutuvat varmistamaan vanhemmilta osaajilta, että hommat menevät oikein.”

”Meillä on luontainen tapa tehdä kaikki suunnittelualat töitä yhdessä. Työntekijöille se on helpompaa, talon ammattilaisiin tutustuu nopeasti, työnteko on mukavampaa ja ohessa oppii paljon, koska eri alojen senior advisorit ovat saatavilla – samalta kahviautomaatilta. Asiakkaan kannalta tämä nopeuttaa prosessia, vähentää tarvetta osallistua epäolennaisiin keskusteluihin ja monialainen suunnitteluyhteistyö vähentää käytännön ongelmia työmaalla”, Lehtonen toteaa.

Vahanen-yhtiöt on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio. Haluamme rakentaa hyvinvoivaa elinympäristöä luomalla terveitä ja kestäviä ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Haluamme olla yhteistyökumppani, joka tarjoaa mahtavan asiakaskokemuksen ja on haluttu työnantaja. Välitämme ja teemme asioita yhdessä reilulla meiningillä.

Lisätietoja: www.vahanen.com

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia