Kokeile kuukausi maksutta

Tuotantoinsinööri hoitaa nyt myös hallintohommat

Vaativiin korjauskohteisiin erikoistunut espoolainen ATL-Rakennushuolto on nimittänyt hallintojohtajaksi aiemmin yhtiön tuotantoinsinöörinä työskennelleen Anna Kurosen. Tuore diplomi-insinööri pureutuu uudessa pestissään eurojen ohella muun muassa kalustoon, logistiikkaan sekä ympäristöasioihin.

Tuotantoinsinöörin pesti vaihtui hallintojohtajan tehtäviin. Millainen on toimenkuvasi ja mitä pitäisi saada aikaiseksi?

Vastaan etenkin henkilöstöön ja talouteen liittyvien prosessien johtamisesta ja kehittämisestä. Uutena kokonaisuutena ovat yhtiön rakennuskalustoon ja kuljetuksiin liittyvät toiminnot. Koulutustaustani huomioiden tavoitteena on myös edistää ympäristöasioiden huomioimista koko yhtiön toiminnassa ja hakea ATL:lle muun muassa ympäristösertifikaattia.

Kuinka pystyt irrottautumaan ”haalarihommista” hallintopuolelle? Mitä jäät kaipaamaan?

Nimikkeen muutos ei loppujen lopuksi vaikuta tehtäviini kovinkaan merkittävästi. Täällä on matala organisaatio, ja aion edelleen olla yhteydessä tuotantoon työnjohdon ja työntekijöiden kautta. Aikanaan irrottautuminen työmaan aputöistä toimistolle tuntui koulutukseni myötä varsin luonnolliselta.

Mikä aikanaan veti töihin ATL:ään?

Rakennusinsinöörikillan fukseilla oli tapana hakea ensimmäisiin alan kesätöihin joko raksalle tai voimalaitoksiin. Olen aina ollut kiinnostunut rakennetusta ympäristöstä, joten valinta oli helppo. Paikka ATL:ään avautui kesällä 2017, kun rautakaupassa työskentelevä tuttava antoi suosituksen.

Yritys on erikoistunut vaativiin korjausrakentamisen kohteisiin ja muun muassa sisäilmaongelmiin. Miltä työtilanne näyttää nyt loppuvuotta ja talvea kohden?

Korjausvelkaa ja kosteusvaurioita syntyy väistämättä ja jatkuvasti inflaatiosta ja taloussuhdanteesta riippumatta. Niinpä työtilanne on isossa kuvassa ihan hyvällä pohjalla.

Millaiset asiat ja arvot ovat sinulle tärkeitä esihenkilönä?

Pyrin aina asettumaan työntekijän rooliin. Ymmärrän myös ihmisten erilaisuutta ja yritän pohtia taustalla olevia syitä erilaisille toimintatavoille. Vietämme töissä suuren osan ajastamme, ja siksi on tärkeää, että jokainen viihtyy siellä.

Mikä veti aikanaan rakennusalalle? Mikä siinä on parasta?

Olin jo lapsena kiinnostunut ongelmanratkaisusta ja haaveilin arkkitehdin urasta. Arkkitehtuuri vaihtui myöhemmin rakentamiseen, ja ajauduin kesätyön kautta urakointipuolelle. Rakennusalassa minua kiehtoo sen epäseksikkyys ja sen kehittymispotentiaali muun muassa ympäristö-, laatu- ja tasa- arvoasioissa, jotka ovat lähellä omaa sydäntäni.

 

Anna Kuronen

  • Syntynyt Helsingissä 1997
  • Diplomi-insinööri, Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, Water and Environmental Engineering -maisteriohjelma, 2022
  • Hallintojohtaja, ATL-Rakennushuolto oy, 6/2022–
  • Tuotantoinsinööri, työmaainsinööriharjoittelija, työmaaharjoittelija, ATL-Rakennushuolto oy, 2017–2022
  • Matkaopas, STS Alppimatkat, 2020
  • Lasten liikuntaohjaaja, MLL ry, 2016–2019
  • Harrastukset: luonto, skeittaus, lumilautailu ja käsityöt

Teksti: Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat