Kokeile kuukausi maksutta

Museovirasto jakoi avustusta museorakennusten korjaamiseen

Museovirasto avustaa muun muassa museorakennusten korjausta.

Kesälahden kotiseutumuseon morsiusaitan kattoa korjattiin Museoviraston avustuksen turvin perinnerakentaja Vesa Sairasen opastuksella kesällä 2021. Kuva: Kuva: Pentti Ojajärvi, Kesälahden kotiseutumuseo
Kuuntele juttu

Paikallismuseoiden hankkeita tuetaan vuonna 2022 Museoviraston jakamilla avustuksilla yli puolella miljoonalla eurolla. Monissa paikallismuseoissa  hankeavustuksilla korjataan museorakennuksia.

Avustushakemuksia paikallismuseoiden hankkeisiin saapui 137. Haettu summa oli yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa.

Avustusta sai 85 hanketta, joiden yhteissumma oli 514 200 euroa. Suurin myönnetty avustus oli 11 000 euroa ja pienin 1 500 euroa.

Paikallismuseoiden hankeavustuksilla tuetaan paikallismuseoiden kokoelmien ja rakennusten säilymistä, kokoelmien hyvää hallintaa sekä tiedon välittämistä museoiden kokoelmista ja paikallisesta kulttuuriperinnöstä. Avustusta myönnetään myös paikallismuseotoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuuden edistämiseen.

Paikallismuseoiden hankeavustusten jaettu kokonaissumma oli noin 13 000 euroa suurempi kuin vuonna 2021. Silloin avustuksia myönnettiin yhteensä 501 050 euroa.

Avustuksia paikallismuseoiden hankkeisiin myönnetään museoille, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin. Seuraava haku vuoden 2023 avustuksista avautuu syksyllä 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Museovirasto jakoi avustusta museorakennusten korjaamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat