Tutustu nyt Rakennuslehteen 3 kk veloituksetta!

Uutta tietoa lakimuutoksista: rakentamisluvan kolmen kuukauden aikaraja astuu voimaan vasta vuonna 2026

Päävastuullisen toteuttajan toteutusvastuuta koskeva pykälä kumotaan.

Ministeri Kai Mykkäsen mukaan rakentamislaki karsii byrokratiaa. Kuva: Viena Kytöjoki / HS

Rakentamislakiin tehdään pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelman mukaisia muutoksia. Ympäristöministeriö sai niin sanottuun rakentamislain korjaussarjaan 5.3. päättyneellä lausuntokierroksella 279 lausuntoa. Lausuntopalautteen johdosta tehtävät keskeiset muutokset korjaussarjaan on linjattu poliittisesti.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Tilaa printtinä, diginä, yksin tai ryhmässä

Valitse teille sopivin tapa pysyä tiedon tasalla.

Tutustu nyt 3 kk: printti+digi 0 €

Kaikki Rakennuslehden tieto käyttöösi kesän yli ilman sitoumuksia, ole hyvä!

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Uutta tietoa lakimuutoksista: rakentamisluvan kolmen kuukauden aikaraja astuu voimaan vasta vuonna 2026”

  1. Esitys siitä, että pätevyyden osoittamiseksi pitää hakea FISE:ltä maksullinen pätevyystodistus on periaatteessa hyvä ja tasapuolistava uudistus, paitsi että sitä se ei kuitenkaan ole. Ikäluokaltaan eläkeikää tai eläkkeellä olevia ammattilaisia se kohtelee epäoikeudenmukaisesti: Iso joukko edellä mainittuja ammattilaisia tekee töitä edelleenkin ja yleensä osapäiväisesti ja vain muutaman vuoden eläköitymisesta. Tällöin FISE:n kustannus suhteessa käytettyyn työaikaan on moninkertainen ja
    kohtuuton esim. henkilölle joka on vaan esim parissa kohteessa vastaavana tai piirtelee pari kohdetta vuodessa. FISE pätevyyden hankinta siis tulee kohtuuttoman kalliiksi ja hyvinkin estää monien em. ryhmien työnteon jos rakennusvalvonta vaatii FISE pätevyyden. Tällöin kohtuuton vaatimus heikentää pätevän työvoimareservin käyttöä ja pahentaa työvoimapulaa ja nostaa kustannuksia.

Viimeisimmät näkökulmat