Antti Aarnio vastaa Saton rakennuttamisen ketjusta

Antti Aarnio, liiketoimintajohtaja, SatoSaton liiketoimintajohtaja Antti Aarnion työnkuva on varsin monipuolinen. Hän vastaa Saton vuokra-asuntoinvestoinneista ja -realisoinneista, hanke- ja kiinteistökehityksestä, designista sekä projekteista. Miehen vastuulla on koko ketju kaavoituksesta valmiiseen vuokra-asuntoon.
”Kieltämättä tuon ketjun saaminen mahdollisimman sujuvaksi vaatii työtä. Näen sen kuitenkin tervetulleena haasteena.”
Saton uusi organisaatio astui voimaan 18.2., ja samana päivänä Aarnio aloitti liiketoimintajohtajana. Aiemmin hän vastasi investoinneista ja realisoinneista. Nyt vastuuta tuli lisää.
”Esimerkiksi projektitoiminta on kiinnostavaa, ja siinä meillä tapahtuukin nyt paljon.”
Aarnio asettaa itselleen päätavoitteeksi Saton jo hyvin edenneen kasvun jatkumisen myös tulevaisuudessa. Yrityksen tavoitteena on neljän miljardin euron asunto-omaisuus vuonna 2020. Nyt se on 2,8 miljardia euroa.
”Kasvu tulee investoinneista ja asuntojen arvonnoususta.”
Kasvukeskuksissa, missä vuokra-asuntojen tarve on suurin, luulisi olevan hyvin tonttimaata. Aarnion mukaan tie kaavoittamattomasta maasta valmiiksi taloksi on usein kivinen.
”Suomessa on varsin paljon viranomaismääräyksiä ja byrokratiaa, jotka tuovat lisää kustannuksia ja viivästyttävät asuntojen rakentamista. Mutta ovatko ne kaikki tarpeenmukaisia?” Aarnio sanoo.
”Uusien vuokra-asuntojen syntymisen kannalta erittäin tärkeää on myös sujuva yhteistyö viranomaisten kanssa. Esimerkiksi Vantaalla uusi Sato StudioKoti -konsepti on otettu hyvin vastaan, asiat
ovat edenneet jouhevasti ja ensimmäinen hanke saataneen liikkeelle jo kevään aikana.”
Aarniolla on takanaan yhteensä 13 vuotta Satossa. Hän on työskennellyt muun muassa isännöitsijänä. Aarnio pitää kokemusta arvokkaana nykyisenkin tehtävän kannalta, koska siinä hän pääsi näkemään taloyhtiöiden ylläpitoa käytännössä ja tekemään yhteistyötä asukkaiden kanssa.

  • Antti Aarnio
  • Syntynyt Pellossa 1972
  • Diplomi-insinööri, kiinteistöjohtaminen, 2002
  • Liiketoimintajohtaja, Sato, 18.2.2016–
  • Yksikön johtaja, investoinnit ja realisoinnit, Sato, 2010–17.2.2016
  • Työskentely asuntosijoituksessa, Nordic Real Estate Partners, 2007–2009
  • Useita tehtäviä Satossa, 2000–2007
  • Harrastaa kuntosalia, metsästystä, golfia

 

Teksti: Merja Mannila, merja.mannila@sanoma.com
Kuva: Sato