Juho Koskinen etsii Peabille lisää asuntotontteja

Peab Juho KoskinenJuho Koskinen on aloittanut 8.2 Peabin maanhankintapäällikkönä. Hänen vastuullaan on pääkaupunkiseudun maanhankinta asuntorakennuttamisen tarpeisiin sekä maanhankinnan raportoinnin valtakunnallinen koordinointi ja kehittäminen. Koskinen siirtyi Peabille Skanskan maanhankintatehtävistä.

”Työnkuvassani on paljon yhtäläisyyksiä entiseen tehtävääni. Yksi maali on tehty selväksi: Peab haluaa lisää rakennusoikeutta asuntorakentamiseen pääkaupunkiseudulla. Melkein voisi sanoa, että haemme siihen nyt uutta lähtöä, volyymit ovat välillä olleet sen verran pienet”, Koskinen sanoo.

Koskinen pitää työnkuvaansa mielenkiintoisena toisaalta juuri sen takia, että vanhaa tonttimaata ei ole ”rasitteena” liikaa tonttipankissa. Parhaillaan Peabissa mietitään, mitkä ovat vuositavoitteet tonttimaan kasvulle.
”Meitä kiinnostavat kerrostalotontit hyvien liikenneyhteyksien varrella, kuten tietysti muitakin. Täällä pääkaupunkiseudulla on asuntorakentamisen kovin kysyntä, ja uskomme sen jatkuvan tulevaisuudessakin.”

Koskisen mukaan tonttimaata pääkaupunkiseudulla on tarjolla, mutta kilpailukin on kovaa. Sitä ovat kiristäneet entisestään muualta Suomesta asuntorakentamisen perässä tulleet keskikokoiset rakennusliikkeet.

Tonttimaata lisäävä kaavoitus toimii Koskisen mukaan pääsääntöisesti hyvin. Valitusoikeutta hän sanoo pitävänsä ehkä turhan laajana: monen eri vaiheen sijaan oikeuden voisi rajoittaa yhteen prosessin vaiheeseen.

”Tonttimaata täytyy lisätä hallitusti ja yhteistyössä kuntien, rakentajien ja maanomistajien kanssa.”

Koskinen kiinnostui aluei­den suunnittelusta jo nuorena, minkä vuoksi hän lähti aikoinaan opiskelemaan maanmittausta Teknilliseen korkeakouluun. Hän tutkaili nuorena kiinnostuneena karttoja, joissa kuvattiin aluei­den kehittymistä.

  • Juho Koskinen
  • Syntynyt Lahdessa 1977, asuu Helsingissä
  • Maanmittauksen diplomi-insinööri, TKK, 2004
  • Opiskeli sivuaineena Real Estate Finance -ohjelmassa Hankenilla
  • Maanhankintapäällikkö, Peab, 8.2.2016–
  • Eri tehtävissä Skanskan asuntorakennuttamisyksikössä 10/2005–2/2016, viimeksi maanhankinnassa
  • Harrastaa liikuntaa, kuten triathlonia

Teksti ja kuva: Merja Mannila, merja.mannila@sanoma.com