Jussi Arffman luotsaa laajenevaa Rakennusliike Halosta

TOAS Jussi ArffmanJussi Arffman aloitti kainuulaisen Rakennusliike Halosen toimitusjohtajana 3.4.2017. Hän on työskennellyt aiemmin yrityksessä muun muassa talouspäällikkönä.

”Siirtyminen toimitusjohtajaksi on ollut osa yrityksemme pitkäaikaissuunnitelmaa, ja pestin alkamisajankohta on ollut tiedossa jo useamman vuoden. Siksi ajatus on kypsynyt mielessä ja omat työnkuvaan liittyvät ajatukset ja tavoitteet mukavasti jäsentyneet matkan varrella”, Arffman kertoo.

Arffman listaa painopistealueikseen toimitusjohtajana henkilöstöasiat, alihankintaverkostojen ylläpidon ja parantamisen sekä liiketoimintamallien kehittämisen.

”Henkilöstön hyvinvointiin ja avoimeen viestintään tullaan kiinnittämään erityistä huomiota, jotta olisimme jatkossakin hyvä ja turvallinen työpaikka. Uskon, että meillä työntekijät ovat aina kokeneet tulleensa kuulluksi, mutta yhä avoimemman viestinnän kautta pyrimme tätä yhteyttä vahvistamaan.”

Kainuussa rakentamisen markkinatilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti epäsuotuisaan suuntaan. Siksi Arffmanin mukaan ajatuksena on jatkossa kehittää tiettyjä liiketoiminnan osa-alueita siihen suuntaan, että ne voisivat toimia tulolähteinä Kainuun markkinatilannemuutoksista huolimatta. Tämä suunta tarkoittaa toiminta-alueen laajentamista ja erikoistumista tiettyihin osa-alueisiin.

”Tällä hetkellä liiketoiminnan kivijalka on Kainuussa, mutta olemme rakentamisessa mukana myös pääkaupunkiseudulla. Olemme yhdessä Kuhmolaisen Rakennus-Sauma Komulainen ky:n kanssa toteuttamassa asuntokohdetta Helsingin Honkasuolle. Rivitalokohde käsittää 15 huoneistoa, ja se toteutetaan Kuhmossa valmistetuilla CLT-elementeillä.”

Arffman kuvaa Kainuun markkinatilannetta ennen viime vuotta haastavaksi ja tiukaksi. Vuosi 2016 toi selkeästi paremman vireen maakuntaan, ja nyt vuonna 2017 tilanne on kehittynyt edelleen parempaan suuntaan. Hankkeiden kappalemäärä ja kokokin niin saneeraus- kuin uudispuolella on selkeästi kasvanut.

  • Jussi Arffman
  • Syntynyt 3.4.1982 Kajaanissa
  • Kauppatieteiden maisteri, Oulun yliopisto, 2008
  • Toimitusjohtaja, Rakennusliike Halonen oy, 3.4.2017–
  • Talouspäällikkö, Rakennusliike Halonen, 1.7.2008–2.4.2017
  • Toimistotyöntekijä, Rakennusliike Halonen, 1.12.2006–30.6.2008
  • Kesätyöntekijä, Rakennusliike Halonen, 2004–2006
  • Harrastaa lenkkeilyä, metsästystä, kalastusta

Teksti Merja Mannila
Kuva Rakennusliike Halonen