Kiekkomies kasvattaa ja kansainvälistää Aulis Lundellia

Pitkän työuran elektroniikkateollisuudessa tehnyt diplomi-insinööri Jukka Suutari on aloittanut rakennustuoteinnovaatioistaan tunnetun lohjalaisen Aulis Lundell oy:n liiketoimintajohtajana. Urakkana on vahvistaa kasvavan perheyhtiön johtamista sekä hakea uutta potkua bisnekseen ja jalansijaa myös vientimarkkinoilta.

Teet aikamoisen toimialaloikan rakentamiseen. Mikä Aulis Lundellissa innosti?

Itsekin lohjalaisena tunnen Aulis Lundell oy:n jo useamman vuoden ajalta ja olen seurannut sen kehittymistä. Tässä on tarjolla uusi mielenkiintoinen toimintaympäristö teräksen parissa. Samalla pystyn hyödyntämään kansainvälistä b2b-osaamistani.

Millaisin tavoittein tartut toimeen?

Tuon omat kokemukseni ja toimintatapani jo valmiiksi varsin tehokkaaksi rasvatun organisaation avuksi. Tavoitteena on edelleen vahvistaa muutenkin voimakasta kasvutrendiä.

Lundell mielii myös vientimarkkinoille. Millaisessa tahdissa ja minne?

Kotimaa on vahva päämarkkina-alue, meillä on hyvät suhteet useaan toimijaan ja haemme edelleen lisäkasvua. Nyt laajennamme markkina-aluetta myös Skandinaviaan ja ensimmäisenä keskitymme Ruotsiin. Siellä on tilaa tällaisille innovatiivisille tuotteille ja tehokkaalle toimintatavalle.

Yhtiö on investoinut viime vuosina vahvasti automaatioon ja robotisaatioon. Mitä seuraavaksi?

Kyseiset investoinnit mahdollistavat hyvän kilpailukyvyn. Panostamme myös asiakaslähtöisyyteen, joka erottaa meidät markkinoilla monista kilpailijoista. Lean- tuotanto takaa asiakastyytyväisyyden, ja tyytyväinen asiakas luonnollisesti palaa uudelleen.

Riittääkö Lohjalla ja läntisellä Uudellamaalla alan osaajia?

Lohjan ja Saukkolan sijainti on erittäin hyvä, sillä ympäristössä on useita muitakin asukaskeskittymiä, kuten Vihti, Nummela, Siuntio, Karjaa, Karkkila ja Veikkola. Sieltä kyllä löytyy oikeanlaisia ammattilaisia.

Millainen olet esimiehenä? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä?

Yhteinen päämäärä sovitaan yrityksen johdon kanssa, ja esimiehenä viestin sen yksityiskohtaisesti läpi koko organisaation. Minulle on tärkeää luoda innovatiivinen ja tehokas ilmapiiri, jossa tiimin jäsenet ovat valmiit tukemaan kanssapelaajaa. Kiekkokaukalossa olen karvaava puolustaja, joka ei anna tilaa vastustajalle. Samalla minulla on yleisnäkymä kentälle ja pystyn tekemään nopeita pelinavauksia.

 

Jukka Suutari

  • Syntynyt Tampereella 1963
  • Diplomi-insinööri, Tampereen teknillinen korkeakoulu, 1991
  • Liiketoimintajohtaja, Aulis Lundell oy, 2019–
  • Myyntipäällikkö, Haltian, 2019
  • Asiakkuuspäällikkö, Murata Electronics, 2014–2019
  • Myyntipäällikkö, ST-Ericsson, 2009–2013
  • Myyntipäällikkö, ST-NXP Wireless, 2000–2008
  • Myyntipäällikkö, STM Electronics, 1997–1999
  • Tuotekehityspäällikkö, Fischer & Krecke, 1992–1997
  • Harrastaa jääkiekkoa, maastopyöräilyä, sukellusta

 

Teksti: Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat