Kokeile kuukausi maksutta

Myyntipäälliköstä Hartelan johtajaksi Tampereelle

Hartela sai elokuussa Tampereelle uuden aluejohtajan, kun pestiin nimitettiin Elisa Tuomisto. Aiemmin Länsi-Suomen alueen myyntipäällikkönä toimineen Tuomiston urakkana on hakea Hartelalle entistä vahvempi jalansija myös Tampereen seudulta.

Hyppäät myyntipäällikön postista aluejohtajaksi. Millainen on uusi toimenkuvasi?

”Vastuullani on Hartelan Tampereen markkina-alueen yksikön johtaminen ja tulos. Emme ole erottaneet rakennusliiketoimintaa ja gryndausta, joten yksikössäni on sekä toimihenkilöitä että työntekijöitä. Meillä on aineksia kasvaa, sillä Tampere on kehittyvä ja pääkaupunkiseudun jälkeen selvästi merkittävin markkina-alue.”

Millaiset ovat Hartelan näkymät loppuvuodelle?

”Alkuvuosi on ollut asuntomyynnin näkökulmasta ennätyksellisen hyvä, ja kauppa on käynyt poikkeustilanteesta huolimatta koko ajan. Koronapandemian aikana niin kuluttajien kuin sijoittajien usko tulevaisuuteen on ollut yllättävän positiivista. Ara-hankkeita neuvotellaan paljon.”

Millaisia asioita korona on pakottanut huomioimaan?

”Markkinaseurantaa ja reagointia on lisätty. Asuntomyynnissä olemme ottaneet hurjan digiloikan. Esimerkiksi Tampereella myimme kesäkuussa 30 asuntoa ja vain kahden asunnon kaupat tehtiin perinteisesti kasvokkain. Koronan suhteen olemme koko ajan varuillamme ja seuraamme muun muassa valtiovallan ohjeistuksia.”

Mikä veti aikanaan rakennusalalle?

”Se oli sattuman kauppaa. Olin töissä NCC:n rakentamassa toimistotalossa, josta siirryin NCC:lle toimitilojen markkinointi- ja kiinteistökehitystehtäviin. Pohjoismaisten kollegoiden kanssa jutellessa kävi ilmi, että moni kollega oli itseni tavoin kotoisin maalta. Ehkä maanviljelyssä ja rakennusalassa on yhteneväisyyttä, sillä molemmat vaativat pitkäjänteistä ja kovaa työtä. Työn tuloksen näkeminen on kuitenkin palkitsevaa. Hartelaan minut houkuttelivat vanhat kollegat vuonna 2016.”

Millainen olet esimiehenä?

”Haluan käsitellä asioita analyyttisesti ja niin, että päätöksiä tehdään harkiten. Tampereen yksikkö työllistää noin 45 henkeä. Olen toivottavasti innostava tiiminvetäjä, joka muistaa antaa kiitosta tekijöille. Tehtäväni on luoda porukallemme onnistumisen edellytykset.”

Mitkä ovat olleet työuran parhaita projekteja?

”Pääsin mukaan Tulli Business Parkin kehittämiseen ja asiakashankintaan Tampereella 2000-luvun lopussa. Meillä oli pieni, nuori ja nälkäinen tiimi, ja projekti oli menestys. Kaikki tilat olivat valmistuessaan täyteen vuokrattuja ja hanke myyty saksalaiselle rahastolle.”

Elisa Tuomisto

  • Syntynyt Hämeenkyrössä 1979
  • Tradenomi, Piramk, 2001
  • Aluejohtaja, markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö, Hartela Länsi-Suomi, 2016–
  • Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Amerplast, 2015
  • Asiakkuuspäällikkö, markkinointipäällikkö, NCC Property Development, 2005–2014
  • Harrastaa suunnistusta, triathlonia, soutua ja suunnistusjärjestötoimintaa

 

Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat