Pirita Vainiolla on NCC:n hauskin työ

NCC Pirita VainioPirita Vainio on innoissaan uudesta työstään NCC:n digitaalisten palveluiden kehityspäällikkönä. Kyseessä on uusi tehtävä NCC:llä.
”NCC:llä todettiin, että nyt on oikea hetki palkata ihminen, joka ottaa hoitaakseen digitaalisen kokonaisuuden. Olen työskennellyt tehtävässä nyt 2,5 kuukautta. Voin sanoa, että minulla on yrityksen hauskin työ.”
Vainion työnkuvaan kuuluu muun muassa asiakkaille suunnattujen digitaalisten palveluiden kehittäminen. Hän kertoo, että näillä näkymin NCC:llä käynnistyy tämän vuoden aikana jo ­useampikin hanke.
”Minusta on tärkeämpää, että meillä on vuoden lopussa muutama projekti, joista puhutaan imperfektissä, kuin 20, jotka ovat kesken. Se on henkilökohtainen tavoitteeni.”
Lisäksi Vainio rakentaa työmaiden digitaalista toimintaympäristöä. NCC:n tavoite on, että kaikki sen työmaat ovat mobiilituettuja vuoden loppuun mennessä. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että työnjohdolla on käytössään tabletit.
”Digitaalisen kulttuurin luominen rakennusliikkeisiin ei ole ollenkaan niin hankalaa kuin usein kuvitellaan. Esimerkiksi minun tähän asti kohtaamani muutosvastarinnan määrä on nolla. Arvostan NCC:n valitsemaa asennetta: ensin laitetaan omat hommat kuntoon, sitten ryhdytään keskustelemaan asiakaspuolen digitalisoimisesta.”
NCC:lle Vainio siirtyi Stockmannilta, jossa hän muun muassa kehitti toiminnanohjausjärjestelmän Seppälään. Rakennusprojektin kanssa Vainio oli tekemisissä Tapiolassa, jonne Stockmann rakentaa tavarataloa. Hänen tehtävänään oli miettiä yhdessä projektin väen kanssa, miten digitaalisuus vaikuttaa rakentamiseen.
”Ehkä ilman tätä kokemusta en olisi ollut niin motivoitunut hakemaan tätä tehtävää. Se oli yksi hienoimmista projekteista, missä olen ollut mukana.”

  • Pirita Vainio
  • Syntynyt Loimaalla, asuu Vantaalla
  • Koulutukseltaan filosofian maisteri, viestintätieteet, Vaasan yliopisto, 1997
  • Opiskellut myös tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa
  • Digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö, NCC Rakennus, 1.3.2016–
  • Omnichannel-kehityspäällikkö, Stockmann, 1.11.2014–29.2.2016
  • Projektipäällikkö, Stockmann, 1.2.2011–30.10.2014
  • Harrastaa kuntoliikuntaa

Teksti ja kuva: Merja Mannila, merja.mannila@sanoma.com