Nimitykset Julkaistu

Seija Takanen loikkasi aidan yli rakentajasta tilaajaksi

TOAS Seija TakanenSeija Takasella on takanaan pitkä ura rakentamisessa. Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtajana hän pääsee näkemään alaa toiselta puolelta, tilaajana.
”Olen työskennellyt monessa tehtävässä. Pisimpään työskentelin YIT:llä, jossa olin yli 20 vuotta. Aloitin työmaainsinöörinä ja päädyin rakennuttajapäälliköksi”, Takanen sanoo.
”Kiinnostuin kovasti, kun minuun oltiin yhteydessä Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtajan tehtävästä ja kuulin heidän uudistusohjelmastaan. On mielenkiintoista päästä kehittämään uudenlaista toimintaa ja yritystä.”
Jykes Kiinteistöt oy kehittää, omistaa, vuokraa ja rakennuttaa toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylän alueella. Yrityksen omistavat Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen kunnat.
Omistajat haluavat yritykseltä lisää muun muassa ketteryyttä ja riskinottokykyä. Siksi Jykes Kiinteistöissä on käynnistynyt uudistusohjelma.
”Meidän tehtävämme on olla osaltamme luomassa edellytyksiä yritysten kasvulle Jyväskylän seudulla, ja haluamme tehdä sen entistä paremmin. Se tarkoittaa oppien ottamista yritysmaailmasta. Meidän täytyy laittaa tase töihin.”
Muutos tarkoittaa uusia omistusmalleja. Jatkossa Jykes Kiinteistöt voi olla myös osaomistaja tai -rahoittaja.
Jyväskylän seudulla menee Takasen mukaan hyvin, joten kasvu pitää hyödyntää. Menossa ja suunnitteilla on monia hankkeita. Jykes Kiinteistöt suunnittelee esimerkiksi Rikosseuraamuslaitokselle uusia tiloja Jyväskylään. Kaupunki vie parhaillaan kaavaa eteenpäin.
Lisäksi Jykes Kiinteistöt ja tuuliturbiinivaihteita valmistava Moventas ovat sopineet investoinnista, joka käsittää noin 3 500 neliön laajennuksen Etelä-Keljossa sijaitsevan noin 16 000 neliön tehtaan viereen. Investointi Jyväskylään on noin 17 miljoonaa euroa.

  • Seija Takanen
  • Syntynyt 1965 Keuruulla, asuu Jyväskylässä
  • Rakennusinsinööri, Kuopion teknillinen oppilaitos, 1989
  • Toimitusjohtaja, Jykes Kiinteistöt oy, 1.1.2017–
  • Rakennuttajapäällikkö, YIT, 2005–2016
  • Työskennellyt YIT:llä eri tehtävissä, lisäksi muun muassa Skanskalla tuotantoinsinöörinä
  • Harrastaa rakentamista, remontointia, matkailua, kulttuuria ja liikuntaa

Teksti: Merja Mannila
Kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo

Rakennuslehden pääuutisia