Toimitusjohtaja Ville Helenius uskoo tuotteisiin ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen

”Icopal Katto on oikealla kurssilla”

Icopal Ville HeleniusIcopal Katto Oy:n toimitusjohtajana aloitti vuoden alussa rakennusinsinööri Ville Helenius. Yhtiön entinen toimitusjohtaja Harri Vuoritsalo jatkaa Icopal-konsernin toimitusjohtajana. Ennen nimitystään toimitusjohtajaksi Helenius työskenteli Icopalilla kattourakoinnin toimialajohtajana puolentoista vuoden ajan.
Tuore toimitusjohtaja uskoo Icopal Katon olevan oikealla kurssilla ja suhtautuu luottavaisesti yrityksen tulevaisuuteen. Yritys toimii suhteellisen kilpaillulla alalla ja kehittää toimintaansa jatkuvasti. Tuotteet ovat hänen mielestään erinomaiset.

”Yrityksen strategiaan ei ole tulossa muutoksia. Yleisesti ottaen huollon merkitys on kasvamassa, saneeraukset lisääntyvät ja uudisrakentaminen vähenee. Kolme avainsanaa ovat asiakas, laatu ja elinkaariajattelu.”

Icopalin ylivoimaisesti suurimpana haasteena Helenius pitää nykyistä taloustilannetta. Hän uskoo tilanteen kuitenkin pikkuhiljaa alkavan kohentua, vaikkei siitä vielä olekaan suuria merkkejä nähnyt. Toisaalta hän muistuttaa, ettei kaikkia kattosaneerauksia rakentamisen tilastoissa näy, koska ne eivät vaadi rakennuslupaa.
”Suomessa on paljon kattoja, ja niistä on pakko pitää huolta. Kattokorjauksia tulee siis tasaisesti, ja muu markkinatilanne paranee vähitellen.”
Kilpailu kattourakoinnissa on Heleniuksen mukaan kovaa. ”Pitää olla kaikessa ensimmäisenä kehittämässä toimintaansa. On oltava kehityksen kärjessä, olipa kyse sitten työturvallisuudesta tai tuotteista. Ei voi tuudittautua siihen, että nykyisellä toimintamallilla markkinoilla pärjäisi pitkään.”
Ville Helenius

  • 43-vuotias
  • Syntynyt Salossa vuonna 1970
  • Valmistunut talonrakennusinsinööriksi Tampereen teknillisestä opistosta 1990-luvulla
  • Icopal Katto, toimitusjohtaja, tammikuusta 2014 alkaen
  • Icopal Katto, urakoinnin toimialajohtaja, 2012–2013
  • Teräselementti, muun muassa yksikön johtaja, 1998–2012

Teksti: Maria Huusko

Kuva: Icopal