Tommi Kajasoja uskoo käännettyyn pyramidiin palveluliiketoiminnassa

Delete Tommi KajasojaYmpäristöpalveluyritys Delete Finland Oy:n uusi toimitusjohtaja Tommi Kajasoja näkee, että palveluliiketoimintaa tulee johtaa osin eri kulmasta kuin esimerkiksi valmistavan teollisuuden yritystä. Siksi hänestä hierarkinen johtamismalli ei välttämättä toimi palveluliiketoiminnassa.
”Tärkeimpiä ovat ne 550 deleteläistä, jotka työskentelevät joka päivä asiakkaiden parissa eri puolella Suomea. Meillä on satoja asiakaskontakteja päivittäin. Työntekijöillämme pitää olla mahdollisuus tehdä tietyt päätökset itse, eivät he voi kesken asiakaspalaverin tai ongelmatilanteen lähteä soittamaan pomolleen”, toukokuun alussa toimitusjohtajana aloittanut Kajasoja linjaa.
”Toimitusjohtaja on organisaatiossa käännetyn pyramidin pohjalla. Hänen tehtävänsä palveluliiketoiminnassa on luoda edellytykset ja yhteiset pelisäännöt toiminnalle kentällä. Haluan vahvistaa näitä edellytyksiä ja myös asiakaspalveluajattelua.”
Delete Finland tarjoaa teollisuudelle ja rakentamiselle purku-, jätteenkäsittely- ja puhdistuspalveluita. Yritys kuuluu Delete-konserniin, joka toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa.
”Suomen yrityksellä on aika ajoin projektitöitä myös ulkomailla. Kaukaisin prosessipuhdistuksen keikka taitaa olla Uudessa-Seelannissa.”
Tällä hetkellä purkupuolella Delete Finlandin suurin urakka on Koverharin terästehtaan purku Hangossa. Toisena merkittävänä työnä Kajasoja nostaa esiin Helsingin Kasarmitorin laidalla sijaitsevan rakennusviraston vanhan rakennuksen purku-urakan.
”Purku-alalla on tiukka kilpailu. Urakoista kilvoittelee myös joitain ulkomaisia yrityksiä.”
Delete-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 135 miljoonaa euroa, josta Suomen osuus oli vähän yli 100 miljoonaa. Kaikkiaan konserni työllistää 750 ihmistä. Deleten omistaa tanskalainen pääomasijoittaja Axcel. Muihin omistajiin kuuluvat Deleten johto ja avainhenkilöt.

  • Tommi Kajasoja
  • Syntynyt 1974 Imatralla, asuu perheineen Porvoossa
  • Diplomi-insinööri, energiatekniikka, Lappeenrannan yliopisto, 1999
  • Toimitusjohtaja, Delete Finland Oy, 1.5.2016–
  • Liiketoimintajohtaja, Teollisuus- ja Kiinteistöpalvelut, Delete, 10/2014–30.4.2016
  • Johdon tehtäviä, Maint Partner Group Oy, 2007–2014
  • Keskijohdon ja johdon tehtäviä, ABB Oy Service, 1998–2007
  • Neljä viimeistä vuotta ABB:lla komennuksella Uudessa-Seelannissa
  • Harrastaa pyöräilyä, laskettelua ja golfia

Teksti ja kuva: Merja Mannila, merja.mannila@sanoma.com