”Venäjällä on hyvä vuokratilanne” Johanna Puranen on itämarkkinoilla laajenevan Saton uusi Pietarin aluejohtaja

Sato Johanna PuranenJohanna Puranen aloittaa Saton Pietarin aluejohtajana 1. heinäkuuta. Nykyinen aluejohtaja Staffan Tast siirtyy uusiin tehtäviin Saton ulkopuolelle.

Purasella on 20 vuoden kokemus markkinoinnin ja myynnin johtotehtävistä Venäjän-kaupan parissa. Ennen headhunterin soittoa hän toimi Finlaysonin Venäjän maajohtajana.

”Sato on yrityksenä kiinnostava ja vakiinnuttanut asemansa Venäjällä seitsemän toimintavuoden aikana. On hienoa päästä kehittämään toimintaa edelleen”, Puranen sanoo.

”Koska ostamme Venäjällä valmiita asuntoja, emme ole mukana lupaprosesseissa emmekä kohtaa samoja haasteita kuin rakennusliikkeet. Toimintamme Pietarissa on pääasiassa asuntojen vuokraus- ja sijoitustoimintaa. Kiinteistösijoittaminen on toki uusi ala minulle, mutta kuluttaja-asiakkaat on löydettävä myös tässä työssä.”

Kesäkuussa Sato osti NCC:ltä 74 rakenteille lähtevää vuokra-asuntoa Petrogradskajan saarelta Pietarista. Kaupan arvo on noin 16,7 miljoonaa euroa, ja sen myötä Satolla on Pietarissa 237 valmista asuntoa sekä 293 rakenteilla olevaa asuntoa.
”Sato on modernien vuokramarkkinoiden edelläkävijä Pietarissa. Haluan viedä yrityksen palvelukonseptia eteenpäin sekä parantaa asiakaskokemusta entisestään.”

Ukrainan kriisi ei Purasen mukaan ole halvaannuttanut Pietarin asuntomarkkinoita. Myös Sato jatkaa hyvien asuntoinvestointikohteiden etsimistä kaupungista. Yritys seuraa kuitenkin tarkasti Venäjän poliittisen ja taloudellisen tilanteen kehittymistä ennen hankintapäätösten tekemistä.

”Venäjällä kannustetaan juuri nyt ihmisiä ostamaan kiinteistöjä. Asuntokauppa on alkuvuodesta käynyt hyvää vauhtia, ja myös vuokratilanne on hyvä.”

Johanna Puranen

  • 45-vuotias, kotoisin Reisjärveltä
  • Avioliitossa, asuu Pietarissa
  • Filosofian maisteri 1995, Jyväskylän yliopisto
  • Sato Oyj, Pietarin aluejohtaja 1.7.2014–
  • Finlayson Oy 2006–2013, vientijohtaja/Venäjän maajohtaja
  • International Management Education 2001–2006, koulutusjohtaja/projektipäällikkö
  • Tiivituote Oy 1997–2000, myyntipäällikkö, Pietari
  • Harrastaa pyöräilyä ja lukemista

Teksti: Maria Huusko

Kuva: Sato