Kokeile kuukausi maksutta

Talvivaaran kaivostoiminnan jatkajalle uusi toimitusjohtaja

Talvivaaran kaivostoimintaa jatkavan Terrafame Oy saa uuden toimitusjohtajan.

Talvivaaran tehdasaluetta. Kuva: Talvivaara
Kuuntele juttu

Terrafame Oy:n hallitus on nimittänyt Terrafamen toimitusjohtajaksi DI Joni Lukkaroisen (50). Lukkaroinen aloittaa tehtävässään 15.2.2016.

Yhtiön verkkosivuilla olevan tiedotteen mukaan Lukkaroinen raportoi Terrafame Oy:n hallitukselle.

Lukkaroisella on pitkä kokemus prosessiteollisuudesta kemian- ja metsäteollisuuden aloilta Suomessa ja ulkomailla. Hän on työskennellyt muun muassa itävaltalaisen Kronospan-konsernin kemianteollisuuden (Kronochem) johtajana, Metsäliiton Timber and Upgrades -divisioonan johtajana sekä Dynea Panelboard Nordicin toimitusjohtajana.

Viimeisimpänä ennen valintaansa Terrafame Oy:n toimitusjohtajaksi Lukkaroinen työskenteli muovialan yritys Extron Engineering Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana.

”Joni Lukkaroinen tuo Terrafameen  vankkaa prosessiteollisuuden osaamista. Hänellä on vakuuttavat näytöt vaativien muutostilanteiden johtamisesta. Lukkaroinen täydentää osaamisellaan erinomaisesti Terrafamen johtoryhmää, jossa on jo vahvaa kansainvälistä kaivosalan ja metallurgian sekä hydrometallurgian kokemusta”, kertoo Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia.

”Uskon, että Joni Lukkaroinen johtaa kaivoksen, bioliuotuksen ja metallitehtaan prosesseja sekä Terrafamen henkilöstöä yhtiön kannalta parhaalla tavalla. Odotan innolla tulevaa yhteistyötämme”, Ratia toteaa.

”Tartun erittäin motivoituneena tähän koko Suomen kannalta tärkeään hankkeeseen.  Terrafame ei ole tyypillinen kaivos. Sen ympäristön kannalta kestävä ja taloudellisesti kannattava toiminta edellyttää poikkeuksellisen vahvaa tuotannollisten ja kemiallisten prosessien johtamista sekä kansainvälisten hyödykemarkkinoiden tuntemusta. Uskon, että kokemukseni näiltä alueilta on etu tehtävän hoitamisessa”, Lukkaroinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talvivaaran kaivostoiminnan jatkajalle uusi toimitusjohtaja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat